Pienpesis

PIENPESIS

Joukkueessa on 5-7 pelaajaa, pelin kesto 2 täyttä vuoroparia, vuoropari paihtuu kahden lyöntikierroksen jälkeen.

Syöttäminen:Yhden lyöjän aikana voi tulla vain yksi vapaataival. Tämän jälkeen väärät syötöt ovat mitättömiä. Pelialueen ulkopuolelle menevästä harhaheitosta voi edetä vain seuraavalle pesälle.

Kunnari on mahdollinen.

Pelikenttänä on tenavakenttä. (pituus 42m , leveys 30m), pelipallona tenavapallo.

Kypäräpakko on kaikissa PPL:n seurojen järjestämissä otteluissa sekä aktiivisille että sillä hetkellä aktiivisesti peliin osallistumattomille (esim.kotipesän kaarella oleville) pelaajille.

Pelin ohjaamiseen saa osallistua maksimissaan 2 valmentajaa/joukkue.

Tuomarijärjestelyt tehdään turnaus- ja ottelukohtaisesti. Tarvittaessa, huoltajat tai pelaajat toimivat tuomareina.

 

 

Pesäpallon pienpelin pelisäännöt

Pesäpallon pienpeliotteliuissa noudatetaan naperopesissääntöjä seuraavin poikkeuksin.

Joukkue

Joukkueen muodostavat 5-7 pelaajaa, joista samassa ulkovuorossa aktiiviseen pelitoimintaan voi osallitua enintään 6 pelaajaa. Samassa sisävuorossa aktiiviseen pelitooimintaan osallistuvat joukkueen kaikki 5-7 pelaajaa.

Pelaajille arvotaan lyöntijärjestysnumerot (1-7) naperopesissääntöjen mukaisesti.

Ulkopelissä pelaajia on kierrätettävä kolmen lyöjän jälkeen myötäpäivään. Jos joukkueella on seitsemän pelaajaa, yksi pelaajista ei vuorrollaan osallistu ulkopeliin, vaan odottaa pääsyä takaisin peliin kakkospuolen ulkopelinjohtajan vieressä, peliin osallistumatta. Lukkaria ei tarvitse vaihtaa pelin aikana.

Vastuu ulkopelaajien kierrättämisestä on pelinjohtajalla.

Lisäys pesäpallon pelisääntöihin

6§ Kenttä

Tenavakentällä, jonka takaraja on 42 metrin päässä kotirajasta, pelataan F- ja G-junioreiden 5-7 pelaajan pienpeliä.

 

Sääntötarkennukset

1.joukkueessa voi olla 5-7 pelaajan lisäksivaihtopelaajia. Vaihdettu pelaaja pelaa/huilaa kokonaisen vuoroparin.Joukkueet voivat olla sekajoukkueita ja sisältää eri-ikäisiä pelaajia.

2. Käytettävien ulkopelaajien määrään vaikuttavat vastustajan joukkueen koko sekä joukkueiden taitotaso. Tämä päätetään pelinjohtajien keskinäisellä sopimuksella.

3. Sisäpelissä vajaalla joukkueella on lyöntikierroksessaan käytössä yhtä monta lyöntivuoroa kuin toisella joukkueella on lyöntivuoroja yhdessä kierroksessa.

4. Eteneminen tapahtuu joko syötöstä tai lyönnistä, ei ennen syöttöä (karkaaminen).

5. Kentän koosta voidaan poiketa paikallisten olosuhteiden tai joukkueiden ikätason niin edellyttäessä (esim alle 10-vuotiaille riittää pituudeltaan lyhyempi kenttä).

6. Valmentajat voivat sijoittua eri puolille kenttää ohjaamaan pelin kulkua. Sisäpelissä etenijän apuna voi tarvittaessa juosta valmentaja. Valmentajat ohjaavat tarvittaessa molempia joukkueita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Uutisia

Ei uutisia