Puhti ViPaa vahvempi kotonaan

1.8.2019

ViPan naiset eivät kartuttaneet pistetiliään vierasottelussa Kuusankosken Puhtia vastaan. Tappio Kuusankoskelta tuli lukemin 2-0 (5-3, 5-3).

ViPa aloitti ottelun terävästi omalla sisävuorollaan. Tilanteita rakenneltiin huolella ja lukuisista kolmostilanteista saatiin aikaiseksi kaksi juoksua. Kun vielä Puhti omalla tasoittavallaan ei saanut juuri mitään aikaiseksi, näytti ottelu tässä vaiheessa olevan hyvin ViPan hallussa. Toisella vuoroparilla alkoi varsinkin ViPan sisäpelissä näkymään huolimattomuutta ja lukuisat ’turhat’ palot vaikeuttivat pelaamista. Puhdin parantaessa omaa lyöntipeliään, alkoi vaakakuppi kääntyä kotijoukkueen eduksi. Virheiden sävyttämä sisäpeli tarttui myös ulkopelaamiseen, jossa tapahtui luvattoman paljon räpylä- ja heittovirheitä.

Toinen jaksolla jatkettiin samalla kaavalla, mihin ensimmäisellä jaksolla jäätiin. Puhti pelasi suhteellisen varmaa ja tarkkaa peliä, kun taas ViPa sortui lukuisiin omiin huolimattomuuksiin. Varsinkin sisäpelaaminen oli todella takkuista lukuisine laittomine lyönteineen ja merkkivirheineen. Ulkopelaamisessa pystyttiin vielä jollain lailla pistämään kapuloita Puhtin rattaisiin, mutta voittoon asti eivät paukut tällä kertaa riittäneet.

Sarjan tilanne on nyt loppupelien osalta sijoista 2-4 erittäin jännittävä. ViPa ja Puhti ovat tasapisteissä, joskin ViPalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kaksikon takana kolmen pisteen päässä on Roihu, jolla puolestaan on yksi ottelu ViPaa vähemmän pelattuna. Puhti ja Roihu sekä ViPa ja Roihu pelaavat vielä keskenään ottelut, joten loppujärjestys saattaa olla kolmikon kesken ratkaistuna vasta viimeisten otteluiden jälkeen.

Ottelussa palkittiin I-palkinnolla takakentällä paljon töitä tehnyt Saara Simolin ja II-palkinnolla linjassa ja etukentällä paljon paloja tehnyt Mari Sallinen.