28.7.2019

Lukkari Riia Virton, 1-vahti Emilia Helmisen ja sieppari Lotta Lehtirannan yhteispeli oli myrkkyä Tahkon pelaajille.
2-vahti Salla Hannula napsi tukun pahoja palloja polttaen samalla vieraiden etenijöitä.
ViPan naiset pelasivat kuumuudesta huolimatta loppuun asti itseään säästelemättä.

Vihdin Pallon naisten joukkue palasi voitokkaana kesätauon jälkeen ja päihitti paikallisvastustaja Hyvinkään Tahkon helteisessä Hiidenkirnussa puhtaasti 2-0 (16-2, 6-2). Ottelu oli samalla runkosarjan viimeinen kotiottelu ja ViPalla on jäljellä vielä kolme vieraspeliä ennen mahdollisia jatko-otteluita.

ViPa aloitti ottelun sisävuorolla kapteeni Riikka Kahilaisen voitettua hutunkeiton. Heti ensimmäinen vuoropari näytti joukkueiden tämänhetkisen tasoeron. ViPa takoi vuoroparissa neljä juoksua vaihtelevilla lyönneillä ja ulkovuorossa Tahkon lyönnit torjuttiin tehokkaasti. Toisessa vuoroparissa ViPan lyöntimylly pääsi kunnolla vauhtiin ja Salla Hannulan ja Riia Virton lyömien kahden kunnarin myötä vuoroparissa tehtiin kaikkiaan yhdeksän juoksua. Kun oma ulkopeli oli totutun tehokasta ei jakson voittajasta ei enää tämän jälkeen ollut epäselvyyttä ja loput kaksi vuoroparia menivät jo hieman jakson loppua odotellessa.

Toisella jaksolla helteisessä säässä hieman pelin tahti laantui ja suurin into juoksujuhlista oli laantunut. Pitävän ulkopelin myötä jakson voittoon riitti hieman hillitympi sisäpeli. Tarvittavat juoksut jaksovoittoon tehtiin heti ensimmäisessä sisävuorossa eikä vastustajan annettu enää tulla uhkaamaan jaksovoittoa.

Juoksutehtailussa mailan varressa tuhoisinta jälkeä tekivät Riia Virto ja Liisa Iloniemi, kummankin lyödessä kunnarin ja neljä tavallista juoksua. Kunnaria pääsi juhlimaan myös Salla Hannula.

Ottelussa palkittiin I-palkinnolla takakentällä ja etenijänä uurastanut Saara Simolin ja II-palkinnolla kauden ensimmäisen kunnarin lyönyt lyöjäjokeri Liisa Iloniemi.

ViPan ulkopeli on parantunut kesän kuluessa ja ulkopelipaikoille on löydetty tilanteisiin sopivat miehitykset. Viimeisimmissä kolmessa kotiotteluissa on vastustajille annettu yhteensä yhdeksän juoksua. Oma lyöntipeli on puolestaan parantunut ja tilastomerkintöjä on tullut kaikille pelaajille.

Seuraavan kerran ViPan naisten pelejä pääsee seuraamaan Hiidenkirnuun mahdollisissa ykkössarjan nousuotteluissa, jotka alkavat 17-18.8 olevana viikonloppuna.