11.7.2019

I-palkittu Riia Virto onniteltavana pajatson tyhjentämisen jälkeen
Tällä kertaa HP:n kärki Tyyti Bertling palaa 2-pesälle, kun pallo lentää Katri Oksasen räpylään.
Etenijäjokeri Hanni Haapsaari näpytti itsensä hyvin kentälle ja löi myös yhden ViPan juoksuista.

Sarjakärki Haminan Palloilijat oli liian kova vastus kotonaan Vihdin Pallolle ja ViPan kuuden ottelun voittoputki päättyi Vallikentällä lukemin 2-0 (15-9, 6-3).

Ottelu alkoi ViPan kannalta aristellen ja Hamina pääsi heti ensimmäisestä sisävuorosta lähtien tekemään tasaisesti eroa vierasjoukkue ViPaan. Ensimmäisillä sisävuoroillaan ViPa ei saanut kunnolla tilanteita rakennettua, vaikka lähes koko lyöntikierros päästiin viemään läpi. Vasta viimeisessä jakson sisävuorossa saatiin sisäpelionnistumisia aikaiseksi ja varsinkin Riia Virton puhkaistua Haminan takakentän, saatiin omaan lyöntipeliin tuttua tekemisen tuntua.

Toinen jakso aloitettiin samalla reippaalla otteella, mihin ensimmäinen jakso päättyi ja tällä kertaa Mari Sallisen kunnarin myötä ViPa pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Samalla ViPan ulkopelikin tarkentui ja Haminan vaaralliset lyöjät saatiin pidettyä kurissa aina kolmanteen vuoropariin asti, jossa kotijoukkue teki lähes väkisin jaksovoittoon tarvittavat juoksut. Varsinkin superjokeri Saara Suomalainen 9 lyödyllä juoksullaan oli vaikea pidettävä Vipan naisille. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen ei ViPa saanut enää sisäpeliään kulkemaan ja lyönneissä tuntui olevan liikaa mailan puristamista. Haminan lukkari Veera Toikka puolestaan sotki tolpillaan ja oikeisiin paikkoihin sattuneilla taktisilla väärillä ViPan sisäpelin.

Ottelussa palkittiin I-palkinnolla tehoilla 1+5/2 pelannut lukkari Riia Virto ja II-palkinnolla tehoilla 1+3/2 lyönyt 3-polttaja Mari Sallinen.

Lauantaina 13.7 kello 13 Hiidenkirnuun vipanaisten vieraaksi saapuu LMV Lahdesta.