ViPa nappasi voiton trilleristä Hyvinkäällä

7.6.2019

Emilia Helminen ennättää syöksymällä ennen palloa kotipesään.
Emi, Lotta ja Riikka tilkitsivät 2-puolen, eikä sieltä löytynyt tilaa Tahkon lyöjille.
Tiukka pesäkilpa, jossa Riikka Kahilainen löi upealla varsilyönnillä Jenikan Uusipaavalniemen kotiin. Tästä tilanteesta tuomarit kuitenkin vihelsivät palon.
ViPan kärki Kati Leijalan tossu kulkee rivakkaasti. Tässä Kati tuo yhden viidestä tuomastaan juoksusta syöksymällä kotipesään.
Mari juhlittavana kunnariaan 1-jaksolla. Kunnari käänsi ottelun kulun ViPan eduksi.
Riia kurottaa pallon räpyläänsä ja Tahkon etenijä palaa selvästi.
Saara Simolinin tahti kiihtyy sarjan edetessä. Kauden kolmas täyden 100% kärkilyöntitilasto (8/8) kertoo Saaran hyvästä vireestä.

Vihdin Pallon naisten joukkue osoitti periksiantamattomuutensa ja otti voiton supervuoron jälkeen kolmetuntia kestäneestä vierasottelusta Hyvinkään Tahkoa vastaan. Voittolukemat olivat 1-2 (7-9, 6-5, 0-2).

Ottelun alku oli ViPalle tyypilliseen tapaan tällä kaudella nihkeä. Hutunkeiton voiton jälkeen sisävuorossa aloittanut ViPa ei saanut konetta kunnolla käyntiin. Kaksi ensimmäistä vuoroparia ViPa menivät hapuillessa ja kun kotijoukkue Tahko puolestaan teki varmasti juoksuja kummassakin vuoroparissa, tuntui jakso jo kääntyneen kotijoukkueelle. Kolmannessa vuoroparissa ViPa sai jo hieman aukaistua sisäpeliään ja kahden tehdyn juoksun jälkeen lähdettiin viimeiseen vuoropariin 7-3 tappiotilanteessa. Neljännessä vuoroparissa Mari Sallinen otti joukkueen reppuselkään ja ajolähdössä takakentän puhkaisulla alkoi ViPan loppukiri. Neljän juoksun myötä oltiin tultu tasatilanteeseen ja joukkueen usko palautui hetkessä. Kunnaria seuranneessa lähes kahden lyöntikierroksen sisävuorossa saatiin aikaiseksi kaksi juoksua lisää, joista toinen Marin lyömänä ja toinen tuomana, ja Tahkon selkäranka tuntui murtuneen. Omalla tasoittavallaan Tahko ei enää saanut kunnon tilannetta aikaiseksi ja kolme ensimmäistä Tahkon lyöjää poltettiin 1- ja 2-pesille.

Toinen jakso alkoi samalla tavalla, miten ensimmäinen jakso päättyi. ViPa piti Tahkon hyvin otteessaan ja omilla sisävuoroilla taottiin juoksuja tasaiseen tahtiin. Kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa Tahkon lyöjistä pääsi ainoasataan viisi kummallakin lyömään, kun taas ViPa vyörytti lähes lyöntikierroksen täyteen. Kahden vuoroparin jälkeen ViPan johto oli turvallisen tuntuinen 0-4. Kolmannessa vuoroparissa sai Tahko 2-pesän päältä menneestä läpilyönnistä pajatson tyhjennettyä ja jatkotilanteesta syntyneestä lisäjuoksusta ViPa joutui jaksolla takaa-ajoasemaan. Omalla kolmannella tasoittavalla sisävuorolla pystyttiin vielä saamaan tilanne tasalukemiin, mutta neljännessä vuoparissa kotijoukkue siirtyi johtoasemaan, jota ViPa hyvästä yrityksestä huolimatta ei saanut kirittyä kiinni.

Jaksovoiton menettäminen sisuunnutti ViPan ja supervuoroparissa ulkopelissä tehtiin kauden parhaimpia suorituksia. Saara Simolinin uskomaton pahan kotiutusvälilyönnin haku kopiksi ja Emilia Helmisen haamukoppi, josta seurauksena palot 1- ja 3-pesille katkaisivat Tahkon pyristelyn jo viiden lyöjän jälkeen. Omalla tasoittavalla sisävuorolla kärki Kati Leijala saateltiin kolmospesälle. Yksittäiseen 3-tilanteeseen tullut Jenika Uusipaavalniemi tempaisi pallon takakentälle koppareiden ulottumattomiin ja ViPan voiton tanssi voitiin aloittaa Jenikan kiertämän kunnarin myötä.

ViPan pelaamisessa huokuu tällä hetkellä iloisuus ja usko omaan pelaamiseen. Joukkue pystyy rakentamaan ja ratkaisemaan otteluita koko joukkueen voimin, eikä otteluissa hetkellisesti tulevat tappiotilanteet tunnu häiritsevän omaa tekemistä.

Ottelussa palkittiin I-palkinnolla 1+5/2 tehopisteitä saalistanut ja kärkilyönneissä 11/11 onnistunut 3-polttajana pelannut Mari Sallinen. II-palkinnon sai 1+2/1 tehopistettä saalistanut 2-polttaja Jenika Uusipaavalniemi. ViPan kärki Kati Leijala – Saara Simolin toimi pelissä hienosti. Etenijöiden tuomat juoksut, Kati 5 ja Saara 4, kertovat kärjen loistavasta etenemiskyvystä. Varsinkin nuori Kati Leijala on tehnyt huiman loikan kehityksessä.

ViPan naisten otteita pääsee katsomaan seuraavan kerran Hiidenkirnussa torstaina 13.6 kello 18, kun vieraaksi saapuu sarjan keskivaiheilla oleva Kuusankosken Puhti.