ViPan naiset myötätuulessa – nyt kaatui Espoo jännitysnäytelmän päätteeksi

3.6.2019

Saara Simolin tuo yhdne viidestä tuodusta juoksustaan. Kotipesässä tuotua juoksua juhlivat Päivi Väistö, Liisa Iloniemi ja Riia Virto
Tiivis ulkopeli oli voiton tae. Tässäkin tilanteessa tulee niukka palo kotipesään pallon ehtiessä Riia Virton räpylään ennen Espooen etenijän saapumista kotipesään.
Lotta lehtiranta juhlistaa lyömäänsä kunnaria. Lotta olikin tehotilastoissa Vipan tehokkain merkinnöillä 1+1/3

ViPan naiset hakivat toisen kolmen pisteen voiton putkeen kaatamalla Espoon vierasottelussa maanantai-iltana lukemin 0-2 (3-4, 7-8). Samalla joukkue nousi sarjataulukossa jo toiseksi.

Ottelu alkoi ViPan osalta hermostuneesti ja ensimmäiset kaksi vuoroparia mentiin ilman juoksuja. oma sisäpeli koheni kuitenkin jakson edetessä ja kolmannessa ja neljännessä sisävuorossa tehtiin takaa-ajoasemassa tarvittavat juoksut jaksovoittoon lähes väkisin. Oma sisäpeli oli kohtalaisen tarkkaa eikä Espoolle annettu juoksuja helpolla.

Toisella jaksolla oma sisäpeli saatiin ensimmäistä jaksoa paremmin rullaamaan ja varsinkin kovilla takakentän pommeilla saatiin aukaistua Espoon tiivistä ulkopeliä. Kaikilla omilla sisävuoroilla pystyttiin kartuttamaan juoksutiliä ja sisäpelissä pystyttiin pyörittämään melkein aina kierros lyöjiä läpi. Espoon lyöntipeli pystyttiin pitämään kurissa melkein koko toisen jakson – viimeistä vuoroparia lukuun ottamatta. Espoon loppukiri ViPan reilussa 8-2 johtoasemassa meinasi aiheuttaa Vipan kannattajille sydämentykytystä, sillä Espoo sai läpilyönnin ja muutaman hyvän kotiutuksen myötä melkein tilanteen tasoihin. Ottelu päättyi näyttävään ulkopelisuoritukseen Saara Simolinin polttaessa Espoon kärjen välilyönnistä kotipesän kynnykselle. Ottelussa tilastomerkintöjä tuli kaikille pelaajille.

Ottelussa palkittiin I-palkinnolla kopparina pelannut ja kunnarin lyönyt Lotta Lehtiranta ja II-palkinnolla lukkari ja kaksi juoksua lyönyt Riia Virto.