ViPan naiselle täysi pistepotti Lahdesta

31.5.2019

Salla Hannula saa rauhassa juosta kotipesään Riia Virton lyömänä.
Salla Hannula saa rauhassa juosta kotipesään Riia Virton lyömänä.

Vihdin Pallon naisten suomensarjajoukkue paranteli asemiaan voittamalla Helatorstain runsasjuoksuisessa ja kestoltaan kolme tuntisessa vierasottelussa LMV:n numeroin 0-2 (13-15, 4-6).

Vaikka ottelu numeroiden valossa oli tasainen, hallitsi ViPa pelin kulkua läpi ottelun. Auringon paiste, myötätuuli ja erikoisia pomppuja tarjoava Lahden kisapuiston kenttä tekivät kuitenkin ulkopelaamisesta todella haasteellisen. Suuri osa LMV:n tekemistä juoksuista syntyi kentän aiheuttamista ennakoimattomista pompuista, joista syntyi läpilyöntien seurauksena useampi juoksu kerralla. Varsinkin ensimmäinen jakso oli totuttelemista eriskummallisiin kenttäolosuhteisiin. Toisella jaksolla kentän luonne osattiin jo ottaa paremmin huomioon.

ViPan kärki Kati Leijala, Saara Simolin ja Mari Sallinen järjestelivät lähes 100% tehoilla kotiutustilanteita, joista varsinkin Mari yhdessä Riia Virton kanssa pääsi lyömään etenijöitä kotipesään lukuisia kertoja. ViPa teki lähes kaikki juoksunsa yksittäisillä lyönneillä, eikä kunnareita tällä kertaa päästy juhlimaan ViPan toimesta. Oma sisäpeli saatiin rullaamaan tehokkaasti ja pystyttiin pelaamaan koko joukkueella. Tehotilastomerkintöjä tuli jokaiselle ViPan pelaajalle ja kotiutusten onnistumisprosentti oli todella korkea - 72%. Myös kentälle menot ja kärjen siirtelyt onnistuivat nyt koko joukkueella ja kärkilyöntienkin onnistumisprosentti nousi huimaan 74 prosenttiin. Sisäpeli olisi saattanut numerollisesti olla vielä parempaa, mutta Lahden kentän lyöntipaikka oli jopa pelikelvoton hiekkatekonurmessa olleen reiän takia.

Ottelussa palkittiin I-palkinnolla kuusi juoksua lyönyt ja lautasen ääressä tehokkaasti pelannut Riia Virto ja II-palkinnolla kentällä kärkenä kiitänyt ja viisi juoksua tuonut nopea 3-koppari Kati Leijala.