ViPa kotiavauksessaan niukasti Espoota parempi

16.5.2019

Niukka palo
Niukka palo
2-polttaja Kati Laijala on omaksunut hienosti roolinsa polttolinjassa.
2-polttaja Kati Laijala on omaksunut hienosti roolinsa polttolinjassa.
Pallo on Jenni Kylliäisen räpylässä ennen Espoon kärkeä -piip piip
Pallo on Jenni Kylliäisen räpylässä ennen Espoon kärkeä -piip piip
Lukkari Riia Virto sekoitti hyvin Espoon pelaajien lyöntiaikeet
Lukkari Riia Virto sekoitti hyvin Espoon pelaajien lyöntiaikeet

Vihdin Pallon naisten ensimmäinen kotiottelu päättyi ViPan niukkaan voittoon supervuorossa 2-1 (4-1, 2-7, 2-0s). Samalla aukaistiin myös ViPan pistetili suomensarjassa.

Ottelu alkoi omalla sisävuorolla, jossa lyöntipelin nihkeys aiheutti lähes kaikkien tilanteiden kuivumisen paloiksi tai haavoiksi.  Juoksutili kuitenkin aukesi, kun Riikka Kahilainen saatteli Lotta Lehtirannan ykköspesältä kotiin saakka. Oma ulkopeli puolestaan oli tutun tehokasta ja Espoo ei päässyt kunnolla pyörittämään lyöntipeliään Riia Virton sekoittaessa juonikkaalla lukkaripelillään ja ulkokentän ja varsinkin nuoren Kati Leijalan dominoidessa polttolinjaa. Toinen vuoropari oli lähes ensimmäisen toisinto ja kotiin saatiin lyötyä Riia Virto Riikan toimiessa jälleen lyöjänä. Espoo puolestaan ei saanut juoksijaa ykköspesää pidemmälle. Kolmannessa vuoroparissa Mari Sallinen näytti puolestaan lyöntivoimaansa puhkaisemalla kolmosjatkeelta kentän kunnarin arvoisesti. Kotiin ehti niukasti myös Hanni Haapsaari. Espoo sai jakson ainoan juoksun harhaheitolla. Ensimmäisen jakson ViPan hyvää ulkopeliä kuvasti Espoon kolmostilanteet, joita oli ainoastaan kolme kappaletta.

Toiselle jaksolle ViPan hyvä ulkopeli jäi ilmeisesti pukukoppiin, sillä Espoo sai hyvän startin lyömällä heti ensimmäisessä vuoroparissa kaksi juoksua ViPan nollaa vastaan. ViPan pelin rakentelu tökki pahasti, eikä kolmostilanteita saatu rakennettua lähinnä huonojen lyöntivalintojen takia. Espoon hurmos pääsi valloille jakson kolmannessa vuoroparissa kahden läpilyönnin seurauksena ja tilanteessa 1-7 ViPan saama viimeinen juoksu oli lähinnä kosmetiikkaa.

Supervuorossa nähtiin ViPan pelaajien voitontahto ja heti alkuun tehtiin kaksi juoksua Marin ja Lotta Lehtirannan lyöminä. Ulkopeli sai taas tutun varmuuden takaisin ja Espoon kolme ensimmäistä pelaajaa poltettiin takapesille.

Joukkueen I-palkinnolla palkittiin täydellä 100% tehoilla mailanvarressa esiintynyt ja 1-vahtina hyvin pelannut Mari Sallinen. II-palkinnon sai puolestaan joukkueen kuopus Kati Leijala, joka kovan talviharjoittelun myötä on luonut hyvän pohjan vaativalle 2-polttajan tontille ja kärkipelaajan rooliin.

Seuraavat kotiottelut ViPalla ovat sunnuntaina 22.5 kello 13 Haminan palloilijoita ja keskiviikkona 25.5 kello 18 Roihua vastaan.

Tilastot: Saara Simolin (0/2), Riia Virto (0/2), Mari Sallinen (1+2/1), Kaisa Hilden (1/0), Lotta Lehtiranta (1/1), Riikka Kahilainen (2/1), Hanni Haapsaari (0/1) ja Satu Sandström (1/0)