Vipan naisilla lupaava aloitus suomensarjassa

12.5.2019

Kauden avausjuoksu syntyy Saara Simolinin tuomana ja Riia Virton lyömänä

Vaikka sarja-avaus vierasottelussa lauantaina 11.5 Lappeenrannassa ei tuottanut yhtään sarjapistettä, oli naisten otteet todella hyviä. Tiukan taistelun jälkeen kirjattiin ottelu kotijoukkue Pesä Yseille lukemin 2-0 (11-5, 5-4). ViPan naiset lähtivät otteluun altavastaajina, sillä kotijoukkue Pesä Ysit oli marssittanut avaukseen kahdeksan superpesispelaajaansa. Ottelu olikin hyvä tasonmittaus joukkueelle ja ottelun jälkeen voitiin olla ylpeitä omasta pelaamisesta.

Yleensä korkeamman sarjatason joukkueen pelit alkavat aiemmin, eikä kovin monta superpesispelaajaa nähdä suomensarjaottelussa. Pesä Ysien superpesiskausi alkaa kuitenkin vasta 15.5 ja tästä syystä he pystyivät laittamaan avaukseen lähes koko ykkösjoukkueensa.

ViPan kapteeni Riikka Kahilainen voitti hutunkeiton ja joukkue aloitti sisävuorolla. ViPa hyökkäsi ennakkoluulottomasti ja ensimmäinen suomensarjan juoksu nähtiin heti ensimmäisessä sisävuorossa Saara Simolinin tuomana ja Riia Virton lyömänä.  Pesä Ysien oma sisävuoro puolestaan näytti tasoeron superpesiksen ja suomensarjan välillä. ViPan naiset olivat jatkuvassa tulituksessa Pesä Ysien kovien ja tarkkojen lyöntien kanssa. Jakson loppunumerot eivät kuitenkaan revenneet hyvän ulkopelin ansiosta ja tauolle voitiin mennä pää pystyssä.

Toisella jaksolla tehtiin pieniä tarkennuksia ja kuvioiden muutoksia ulkopeliin ja farmipelaaja Janika Rantanen piti huikeilla tolpilla Pesä Ysien kovat lyöjät kurissa. Toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa pidettiin kotijoukkue nollilla ja kun oma tasoittava sisävuoro tuotti kolme juoksua, oli peli saanut uuden luonteen. Viimeiseen vuoropariin lähdettiin ViPan johtaessa 4-3. Pesä Ysit onnistuivat lähes väkisin tekemään kaksi juoksua neljännen aloittavallaan ja kun ViPa ei puolestaan saanut hyvästä yrityksestään huolimatta lisäjuoksuja aikaiseksi, päättyi peli Lappeenrantalaisille.

Vipan otteet olivat kuitenkin sarja-avaukseen todella hyviä siihen nähden, ettei takana ollut kuin yksi harjoitusottelu. Ulkopelissä räpylä piti eikä otteissa nähty juurikaan haparointia. Ulkokenttä oli kovan tulituksen kohteena. Sisäpelissä saatiin tilanteita hyvin aikaan eikä juurikaan merkkivirheitä sattunut pelin aikana. ViPan kärki Kati Leijala ja Saara Simolin menivät hyvillä prosenteilla eteenpäin.

Ottelussa palkittiin I-palkinnolla huikeaa tolppaa syöttänyt Janika Rantanen ja II-palkinnolla hyvässä lyöntivireessä oleva ja kolmoskopparin tontilla varmasti pelannut Riia Virto.

Tilastot: Kati Leijala (0/1), Saara Simolin (1/2), Emilia Helminen (2/2), Riia Virto (1/2), Riikka Kahilainen (2/0), Lotta Lehtiranta (0/1), Janika Rantanen (0/1), Salla Hannula (1/0)

Seuraavaksi ViPa naiset saavat kotiottelussaan vastaan Espoon keskiviikkona 15.5 kello 18 Hiidenkirnussa.