ViPan naiset eivät suostu häviämään

26.6.2018

Voittajien on helppo tuulettaa. Ottelun ratkettua Lotta Lehtiranta, Riia Virto, Riikka Kahilainen ja takana Saara Simolin ovat täyttä hymyä.
Numerolla 2 pelannut Lotta kiitää kohti kotipesää
Lukkari Riia Virto sekoitti vastustajan pelin korkeilla tolpillaan.
Nopea kärki Julia Antti-Roiko pelasi rohkeasti myös siepparin paikalla.
Kovakätinen Emilia Helminen napsi varmasti vastustajan lyönnit räpyläänsä.
Satu Makkonen hakee koppia auringon paisteesta huolimatta Saara Simolinin seuratessa.
Tauolla päätettiin yksinkertaistaa omaa sisäpeliä ja toisella jaksolla lyönnit paranivat alkukankeudesta päästyä.

ViPan naisten maakuntasarjan joukkue jatkoi voittoputkeaan kukistamalla maanantaina 25.6 vierasottelussa Lahden kisapuistossa paikallisen Mailaveikkojen joukkueen lukemin 2-0 (5-4, 5-1).

ViPa on tähän mennessä voittanut kaikki pelaamansa ottelut ilman pistehäviöitä ja siirtyi nyt voittonsa myötä lohkonsa kärkeen samoilla pisteillä kaksi ottelua enemmän pelanneen Espoon kanssa.

Juhannuksen ajan pitkä harjoitustauko näkyi varsinkin ViPan ensimmäisen jakson sisäpelin otteissa. Mailaa tunnuttiin puristettavan hieman liikaa ja varsinkin kotiutuksissa esiintyi lievää keskittymisen puutetta. Ulkopelissä varmat otteet kuitenkin jatkuivat muutamaa kovan alustan tuomaa arviointivirhettä lukuun ottamatta. Jakson viimeiselle sisävuorolle tultaessa ViPa oli tällä kaudella ensimmäistä kertaa tappioasemassa, mutta tarvittavat juoksut johtoasemaan päästäkseen tehtiin lähes väkisin, eikä kotijoukkueelle enää annettu mahdollisuutta tiiviin ulkopelin myötä napata pisteitä ViPalta.

Toisella jaksolla omaa sisäpelaamista hieman yksinkertaistettiin ja samalla myös oma pelaaminen sai tuttua varmuutta. Lukkari Riia Virto innostui antamaan korkeita tolppia vastustajalle ja kun vielä kovakätinen ykkösvahti Emilia Helminen poltti lähes mahdottomista tilanteista vastustajan etenijöitä, ei jakson herruudesta ollut epätietoisuutta. Jakson ainoan juoksun LMV sai ViPan ohiheitosta.

Ottelussa ViPan kärkenä loistavasti pelannut nopeajalkainen Julia Antti-Roiko esitti 100-prosenttista kentällemenoa. Polttolinjassa tällä kertaa pelannut Lotta Lehtiranta yhdessä Saara Simolinin kanssa taas muodostivat vastustajalle lähes läpipääsemättömän muurin.

Kotijoukkue LMV esitti hyvää ja idearikasta peliä ja ottaa kauden aikana usealta sarjan joukkueelta pisteitä. Kisapuiston nopea ja kimmoisa alusta on monelle joukkueelle vaikea pelattava.

Ottelussa palkittiin ViPan puolelta I-palkinnolla Emilia Helminen ja II-palkinnolla Lotta Lehtiranta.

Seuraavaksi ViPa saa vastaansa keskiviikkona 4.7 kello 18 rakkaan paikallisvastustajan Espoosta ja silloin Hiidenkirnussa nähdään sarjan tämänhetkisten kärkijoukkueiden mittelö.