ViPa rynnisti ylempään jatkosarjaan

9.8.2017

Kärkietenijä Tuuli pääsi hyvin kentälle ja pelasi hyvin 3-kopparina.
II-palkittu Lotta löi hyvin ja pelasi varman kopparipelin.
I-palkittu ja ottelun ainoan kunnarin lyönyt Riikka löi voimalla ja pelasi varmasti 3-polttajan tontilla.
1-vahti Salla hoiti vaativan tonttinsa hyvin ja toi myös kaksi juoksua.
Kovakätinen 2-polttaja Tiia uurasti laajalla alueella. Tässä Tiia ottaa esimerkillisesti Janakkalan lukkarin tarjoileman väärän pois.
Sieppari Janika oli ärhäkkä etukentällä. Juoksusaldona oli nopealla etenijällä kolme tuotua juoksua.

Vihdin Pallon naiset varmistivat sunnuntaina 6.8 kotivoitolla Janakkalan Janasta paikan ylempään jatkosarjaan. Ottelu päättyi ViPalle 2-0 (4-0,7-4).

Ennakkoasetelmat otteluun olivat jännittävät. Voitolla ViPa varmistaisi paikan ylempään jatkosarjaan ja puhtaalla 3-pisteen voitolla sijoitus olisi alkusarjassa toinen. Tappio puolestaan tietäisi todennäköisimmin putoamista viiden parhaan joukosta alempaan jatkosarjaan. Vastustaja Jana taasen oli voittanut aikaisemmissa peleissä muita sarjan kärkijoukkueita.

ViPan nuori joukkue sai mukaan kokemusta Peedun ja Tiian myötä ja samalla myös täydet 9 pelaajaa. Ensimmäisen vuoroparin ulkovuoron jälkeen oli hienoa huomata, että vuosien kokemus ja rutiini olivat säilyneet Peedun ja Tiian otteissa. Peedun juonikas lukkarityöskentely vei terän pois Janan lyöjiltä ja kun myös muut pelaajat ulkokentällä nappasivat pallot huolellisesti räpylään, katkesi vierasjoukkueen tilanteiden rakentelu lähes järkiään joko ykkös- tai kakkospesälle koko ensimmäisen jakson ajan.

Omassa sisäpelaamisessa näkyi hermostuneisuus ja mailaa tunnuttiin puristettavan liikaa. Ensimmäisessä vuoroparissa pääsi lyömään vain viisi pelaajaa, mutta toisessa vuoroparissa saatiin juoksutili sentään auki ja kolmannessa lukemat kaunisteltiin ensimmäisellä jaksolla siedettäviksi. Lukemissa oli tosin vastustajan lukkarin antamien vapaataipalien määrä ratkaisevassa osassa.

Toinen jakso jatkui samankaltaisena kuin ensimmäinen sillä erotuksella, että oma lyöntipeli parani jonkin verran. Jaksolla nähtiin myös yksi kunnari Riikan lyömänä. Janan sisäpelaaminen oli lähes yhtä tukkoista kuin ensimmäisellä jaksolla, joskin muutaman hyvän takakentän lyönnin ja virhepompun myötä Janakin sai neljä juoksua aikaiseksi. Ottelun voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä koko pelin aikana.

Vipan omassa pelissä oli parasta tiukka ulkopelaaminen ja pallovarmuus.Harhaheittoja ei juurikaan nähty. Poltot takapesille olivat silti tarpeeksi rohkeita ja liikkuvuus kokonaisuudessaan oli hyvällä tasolla. Sisäpelissä ei nyt nähty aivan samanlaista loistoa kuin edellisessä vierasottelussa, mutta perusvarmuus oli astetta parempaa kuin vastustajalla.

Palkitut: Riikka I-palkinto, Lotta II-palkinto.