Naperosuperiturnauksessa välähdyksiä tulevista huipuista !

4.6.2017

Hutunkeitossa oli jo havaittavissa pelijännitys.
Hutunkeitossa oli jo havaittavissa pelijännitys.
Lämmittelyä lyöntiverkkoon ennen peliä !
Lämmittelyä lyöntiverkkoon ennen peliä !
Mustien joukkue Emilian huomassa.
Mustien joukkue Emilian huomassa.
Oranssit ja pj Tuuli.
Oranssit ja pj Tuuli.
Veeran valkoiset sinisissä lämmittelyliiveissään.
Veeran valkoiset sinisissä lämmittelyliiveissään.

Hiidenkirnussa pelattiin ensimmäisen kerran Naperosuperiturnaus. Se on tarkoitettu pesistä aloitteleville 4-7 -vuotiaille pelaajanaluille. Sääntöjä on helpotettu normaaleista naperosäännöistä (pienpesissäännöt), jolloin kaikki pääsevät kunnolla osallistumaan peliin sekä ulkona että sisällä.

Sunnuntai-iltapäivällä Hiidenkirnuun kokoontui 15 innokasta, osin ensimmäistä kertaa pesispeliä pelaavaa naperoa. Kauniissa ja lämpimässä säässä läpivietyyn turnaukseen saatiin kasattua kolme joukkuetta - oranssit, mustat ja valkoiset.

Sirpan laatiman turnausohjelman mukaisesti ensin kohtasivat mustat ja oranssit, sitten valkoiset ja oranssit sekä kolmannessa pelissä mustat ja valkoiset.

Kaikissa peleissä nähtiin hienoja suorituksia kuin pesistä olisi pelattu jo pidempäänkin. Sykähdyttävää olli huomata, miten pienimmätkin osallistujat pystyivät lyömään palloa ylöspäin tai toisaalta näpyttämään päästäkseen ykköspesälle. Myös räpylän käyttö oikeaan tarkoitukseen ja heitto joskus hieman persoonallisellakin tyylillä löysi kuitenkin kotipesään tai poltettavalle pesälle.

Joukkueiden 'pelinjohtajat'(ehkä paremminkin ohjaajat) Emilia, Tuuli ja Veera hoitivat tehtävänsä komeasti opastaen ja neuvoen sekä kannustaen. Joidenkin pelaajien vanhemmat toimivat myös ansiokkaasti apuohjaajina.

Wilho ja Lassi oli värvätty turnaukseen tuomareiksi ja hekin hyvin ehkä enemmän neuvoivat pelaajia kuin tuomitsivat pelinkulkua. Juuri näin junnupelejä pitää 'tuomita' myös aluesarjoissa.

Vaikka itse otteluiden tuloksilla ei pienpesiksessä ole merkitystä, niin tunnetusti kun numerolappu laitetaan hihaan, alkaa kilpailuhenkinen ote ottaa valtaa. Kaikkia lapsia kiinnosti aina pienpelin perään, että miten peli päättyi. Virallisesti mustat voittivat oranssit 16-1, valkoiset oranssit 6-5 ja mustat valkoiset 9-8. Kaikille osallistujille jaettiin lopuksi turnausmitali ja makkara. Kioskia hoiti Vesa ja makkaroita paisteli Seppo.