Tuomaritoiminta


 

Kotiotteluiden tuomarointivuorot kaudella 2019

 

Löytyvät liitetiedostosta.

Tuomareiden yhteystiedot löytyvät omasta liitteestään.

 

 

 

Tuomarikorttikoulutus ja -koe 2019

ViPan ensi kesän tuomareiksi aikovia pyydetään tulemaan keskiviikkona 13.3 klo 18.00-20.00 Sportmixerille Veikkoinkorpeen tuomarikorttikoulutukseen ja -kokeeseen.

Tuomarikortin saaminen täksi kesäksi noudattaa samoja linjoja, miten sen sai viime vuonnakin. Ensimmäiseksi ja TÄRKEINTÄ on ilmoittautua ao. linkin kautta koulutustapahtumaan:

https://tapahtumat.pesis.fi/tapahtumat/tuomarikoulutukset-2019-etelainen-alue-kaikki-alueen-seurat/

Sen jälkeen siis tule keskiviikkona 13.3 Sportmixerille, missä kuulet asiasta lisää ja missä opetellaan tiettyjä pesäpallon sääntöjä. Tämän kesän fokuksessa on syöttäminen !

Toiseksi tärkeintä on, että sinulla on maksettu pelaaja- tai tuomarilisenssi. Tämänhän voi puolestaan hoitaa osoitteessa:

https://pesapallo.lisenssikauppa.fi/shop/.

MUISTAKAA TOKI: Lisenssikausi on nyt 2018 -31.3.2019 ja uusi 2019-2020 avataan 1.4.2019
Jos nyt maaliskuussa menee liiton sivuille ottamaan lisenssiä, niin se kirjautuu tälle kaudelle ja
päättyy 31.3.2019 ja uusi on otettava 1.4 jälkeen...  Eli ei kannata maksaa enää ennen kuin 1.4 jälkeen.

Kun nämä kaksi asiaa ovat hanskassa, niin varmaankin jossain vaiheessa keväällä, sitten Sirpan kanssa pääsemme jälleen makselemaan seuran puolesta niitä varsinaisia mobiilituomarikortteja, jonka jälkeen joskus vielä lähempänä kesää saa sitten taas ladata ko. appsin puhelimeensa.

Yritetään edetä näin ja tärkeintä on siis saada nimensä listoille, jos tuomarointi kiinnostaa. Pesäpalloliiton tarkoituksena on siirtää kaikki tällaiset toiminnat 100%sti sähköiseksi operoinniksi jollain aikajänteellä.

 

LISÄTIETOA yo. TUOMARIKOULUTUKSEEN

 

Moi,

Tuomarikoulutukset lähestyvät ja tässä hieman lisätietoa.

Heti alkuun kaikkien alkeis- ja korttikoekoulutukseen (lue kaikkiin tuomarikoulutustilaisuuksiin) osallistuvien tuomareiden tulee ilmoittautua Pesäpalloliiton tapahtumahallinan kautta tapahtumaan:

https://tapahtumat.pesis.fi/tapahtumat/tuomarikoulutukset-2019-etelainen-alue-kaikki-alueen-seurat/

Tällä perusteella ruvetaan myöhemmin ehdottamaan tuomarikortteja niitä haluaville, joten on ensisijaisen tärkeää, että kaikki käyvät ilmoittautumassa mukaanlukien nekin, jotka eivät tuomarikorttia suorittaisikaan. Tietojen täyttäminen ei siis velvoita mihinkään, mutta mahdollistaa tuomarikortin saamisen.

Tämän vuoden sääntötesti on liitetiedostona. Tästä on mahdollisesti tulossa myös surveypal-mallinen versio, mutta toistaiseksi joudumme menemään tällä. Toimitattehan tuomarikoulutukseen osallistuville henkilöille jo etukäteen tuomarikokeen ja pyydättekö vastaamaan parhaansa mukaan. Käymme siis nk. korttikoekoulutuksessa tuomarikokeen läpi lopuksi ja vanhaan tapaan ei tarvitse ottaa paineita, jos ei mene putkeen vaan olennaista on, että yritetään ja kerrataan sääntöjä.

Tässä Teidän kanssa sovitut koulutuspaikat ja ajankohdat. Joihinkin paikkoihin tein oletuksen, joten kuittaatteko mikäli ei pidä paikkaansa niin osaan tai osataan tulla oikeaan osoitteeseen, kiitos.

Vihti (Sportmixer): keskiviikko 13.3 klo 18
Hämeenlinna (Paikka avoin?): lauantai 16.3 klo 12
Janakkala (Janakkalan kirjasto?): keskiviikko 20.3 klo 18
Lahti (Kariston Neste): torstai 21.3 klo 18

Koulutuspaikalla tulisi olla videotykki, jonka saisi liitettyä HDMI-liitäntään. Ilmoitatteko, mikäli tämän kanssa on ongelmia niin tiedän varautua tilanteeseen, kiitos.

Mikäli tulee jotain lisäkymyksiä ym. niin olkaa yhteyksissä.

Sami

LISÄTIETOA; OSA 2

 

Moi,

PPL sai nyt surveypaliin sääntötestin, jossa ohjeet alla. Myös lähettämäni PDF edelleen validi, mutta tämänkin saa/voi tehdä.

Sami


Seuratuomareiden koulutuksen sääntötesti kokeneemmille tuomareille saatiin nyt linkkinä nettiin täytettäväksi. Pahoittelut myöhäisestä toimituksesta.

Testissä on kysymyksiä uudesta syöttämisen säännöstä, joihin osallistuja ei välttämättä pysty vastaamaan.
Syöttämisen sääntöjen linkki löytyy tämän postin alaosasta.

"Käyttöohjeet"

Kouluttaja jakaa linkin osallistuville tuomareille. Linkki on myös vapaasti jaettavissa esim. seurojen ja alueiden sivuilla, fb:ssä ja jne. Testin voi käydä täyttämässä kuka tahansa, oli tuomari tai ei.

Lähettämisen edellytyksenä on, että täytettynä lomakkeessa on nimi, seura, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, johon sääntötesti lähetetään. Lomakkeeseen voi laittaa vain yhden osoitteen.

Kouluttajalla on siis mahdollista pyytää palauttamaan täytetty lomake itselleenkin, mutta en tätä suosittele. Riittää, kun osallistuja täyttää lomakkeen ja lähettää sen omaan spostiinsa. Lomakkeen voi lähettää, vaikka kaikkiin kysymyksiin ei ole vastattu. Tuloste tai laite, josta lomakkeen voi avata, otetaan mukaan koulutukseen.

Kun jaatte linkin nettiin, muistakaa laittaa erityisesti ohje spostiosoitteen laittamisesta lomakkeeseen. Voit myös mainita, että oman spostiosoitteeseen lähetetyt vastaukset voi lukea vain vastaaja itse.

Koulutuskierroksen jälkeen testi vastauksineen julkaistaan netissä.

https://my.surveypal.com/saantotesti2019-DEN

[https://eaa9b1ba1dfd2bd4899b-1d0f23a5a30b67e69c5449437e9c4e51.ssl.cf3.rackcdn.com/graphics/powered-by-surveypal-1200x630.png]<https://my.surveypal.com/saantotesti2019-DEN>

Tuomareiden (D, E, N) sääntötesti 2019

<https://my.surveypal.com/saantotesti2019-DEN>

my.surveypal.com
Powered by Surveypal.

Linkki Syöttämisen sääntöihin:


https://www.pesis.fi/wp-content/uploads/2019/02/Pelisäännöt-2019-syötön-tekninen-suoritus.pdf

Intoa koulutuksiin !

 

PDF-tiedosto2019-02-13-Sääntötesti-2019.pdf (90 kB)
Sääntötesti 2019

Tuomarivastaava

Pekka Salonen

pekka_salonen [at] kolumbus.fi